Sauna Sessions med Gro Dahle

Gro Dahle (f. 1962) skriver alltid med mange dimensjoner. Gjerne både en psykologisk dimensjon, en sosiologisk dimensjon, en eksistensiell dimensjon, en etisk dimensjon, en metadimensjon og en historisk dimensjon.

Hun er forfatter av diktsamlinger, romaner, novellesamlinger, barnebøker, ungdomsbøker og billedbøker. Hun har fått Brageprisen, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, Kritikerprisen, Aschehoug-prisen og Triztan Vindtorns poesipris. Hun debuterte med diktsamlingen «Audiens» kom ut i 1987.

I oktober er hun aktuell med romanen «Dobbel dyne» (med intendert orddeling). Boka handler om en mor og en sønn som er isolert i en leilighet i Tønsberg. Sønnen snakker nesten ikke, og moren har noe å skjule. Hun prøver å skrive for å nærme seg sønnen. Men hva skjer når de må vaske seg i det samme lille vannet hver dag, når maten tar slutt og de fryser?

Gro Dahle tar med seg «Dobbel dyne» for en smuglytt til boka under Sauna Sessions fredag den 14. september på God natt, Oslo. Fredagspils i badstuen på saunaen på SALT.


Praktisk informasjon: På området til SALT finner man en av verdens største saunaer. Temperaturen er rundt 60 grader. Og rett utenfor, på bryggekanten med utsikt til Operaen, kan du bade i Oslofjorden. Det er påbudt å bruke badetøy. Badetøy må du ha med selv, håndkle kan leies. Det er plass til 100 personer i saunaen. Inngang til sauna sessions er inkludert i festivalpass/dagspass.