GOD NATT, OSLO

VOL. II

2019

12.—14. SEPTEMBER

Sauna sessions

Med Ingvild Schade, Hanna Stoltenberg og Hilde Rød-Larsen.

Det er sant. Det finnes en stor sauna på God natt, Oslo. Den rommer hundre mennesker. Det betyr at den også rommer dere i publikum.

I denne saunaen vil det fredag og lørdag bli en forfatterstafett. Hva er en forfatterstafett? Jo: En forfatter leser, intervjuer den neste forfatteren, som så leser og intervjuer den neste forfatteren.

Henger dere med? Godt.

Fredag kommer fire fabelaktige og vidt forskjellige litteraturmennesker til saunaen. Den fortryllende oppleseren og særegne forfatteren Ingvild Schade. Den mer enn alminnelige debutanten Hanna Stoltenberg, og den svært erfarne oversetteren, redaktøren og nå også romandebutanten Hilde Rød-Larsen.

Wow!

Sauna sessions er gratis for alle med fredagspass og festivalpass. Det finnes toaletter og garderober for publikum. Det er påbudt med badetøy i saunaen. Så ta med dere det, og et håndkle, og gjør dere klar for å svette sammen med forfatterne!

Mer info om hver enkelt forfatter under:

Ingvild Schade (f. 1987) er allerede på god vei til å skape en egen form for litteratur.

Morgenbladet, Dagens Næringsliv, Klassekampen og Jan Kjærstad er enige: Ingvild Schade er allerede godt på vei til å skape sin helt egen form for litteratur. Er hun vår Bulgakov, Vonnegut eller «Norwegian Psycho»? Uansett er hun klar for å svette i saunaen.

Med seg tar hun sin nye bok Bergverket. Hovedpersonen i Bergverket er Karsten, en snodig og gammelmodig fjorten år gammel gutt. Ordet og tankene er Karstens, og kun Karstens, i denne 120 sider lange romanen – en språklig overskuddspreget og smått absurd monolog om Karstens liv sammen med foreldrene, morfaren, en søster som mest av alt er litt i veien og noen plagsomme nabogutter. I tillegg har Karsten satt seg fore å løse et detektivmysterium.

Hanna Stoltenberg (f. 1989) har blitt kalt en «mer enn alminnelig interessant debutant».

Nada handler om Karin. Karin er 53 år gammel, singel og daglig leder i en gullsmedforretning. Hun har en datter, men er ikke særlig til stede for henne. Hun liker ikke nærhet, eller frykter det, og dukker unna mange medmenneskelige krav. Datteren er på sin side tobarnsmor, og skulle nok ønske at moren kunne være mer til nytte. Særlig nå, når mannen hun er gift med har begynt en indre sjelesøken mot «et tomt indre rom» – inkludert meditasjonsleirer og et sidesprang med en yogainstruktør. For å avreagere ber datteren moren om å være med til London. Karin blir, mot sin vilje, viklet inn i de ekteskapelige tumultene mellom datteren og hennes mann.

Hanna Stoltenberg har jobbet som journalist i D2, Aftenposten K og Morgenbladet. Nada er hennes debutroman.

Hilde Rød-Larsen (f. 1974) beskriver hvordan en enkelt dag kan romme store kriser.

Ingrid er lei. Det merker man allerede når hun er i gang med morgenstellet før jobb, på en tilsynelatende normal dag, mens hun irriterer seg over Peter som romsterer nede på kjøkkenet. Han er for tiltaksløs. Han er alltid hjemme. Han er for oppofrende. Mens hun jobber fremdeles, er han pensjonert. Aldersgapet har begynt å gjøre seg gjeldende. Hun klarer ikke å forsone seg med at farten på livet er i ferd med å sakke ned, mens Peter må leve med konsekvensene av at han forlot familien for å være sammen med Ingrid, sårene han påførte ekskona og barna, den rolige, stille harmonien.

Hilde Rød-Larsen er utdannet samfunnsviter ved London School of Economics og har lang fartstid som redaktør og skjønnlitterær oversetter. Sommertid er hennes debut, og varer i én dag.

Fl gstad Kjartan Foto Julie Pike

Kjartan Fløgstad. Foto: Julie Pike

Sek person scid 41074

Ingvild Schade. Foto: Håkon Borg

Skjermbilde 2019 08 29 kl 10 53 58

Hanna Stoltenberg. Foto: Julie Pike

Skjermbilde 2019 08 29 kl 10 55 50

Hilde Rød-Larsen. Foto: Tine Poppe

Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter