Maria Kjos Fonn i samtale med Peder Kjøs

Om det å ikke eie kroppen sin, men samtidig føle at kroppen er den eneste valutaen man har.

Charlotte, hovedpersonen i Kjos Fonn sin nye roman «Kinderwhore», blir seksualisert, og seksualiserer seg selv, allerede fra tolvårsalderen når hun blir utsatt for overgrep. Resultatet er at hun får et numment og avskåret forhold til kroppen sin. Samtidig har både overgrepsmannen, og mer indirekte moren, gitt henne tilbakemeldinger på utseendet og ingenting annet fra hun var liten.

Hvordan bryte opp destruktive mønstre, når de er merket på din egen kropp?

Hør Maria Kjos Fonn i samtale med Peder Kjøs.

Peder Kjøs (f. 1967)  er psykolog, programleder for terapiserien «Jeg mot meg», podcastvert og selv straks bokaktuell med boka «Berøring». Kjøs har løftet den offentlige samtalen om psykiske problemer, særlig blant unge.

Maria Kjos Fonn (f. 1990) skriver hardtslående og brutalt, direkte og upolert, rått, nådeløst, skarphugget, presist og usentimentalt. Det var i hvert fall noen av adjektivene som ble brukt om hennes debutbok – novellesamlingen «Dette har jeg aldri fortalt til noen» (2014). For denne fikk Kjos Fonn Aschehougs debutantstipend og ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. Denne høsten er hun aktuell med romanen «Kinderwhore».

Selv har Maria Kjos Fonn sagt dette om Peder Kjøs: «Han sier stadig kloke ting om ungdom, psykisk helse, mannsrollen og feminisme, og er selv aktuell med både bok og TV-serie i høst. I tillegg virker han som en av de mest sympatiske og empatiske personene i Norge. Det trenger hovedpersonen min, så jeg ville gjerne la han intervjue meg om henne.»

Samtalen vil foregå på God natt, Oslo:

Tid: Torsdag 13. september kl. 18.00
Sted: Bazaar på SALT, Langkaia 1, Oslo