Liv Nimand Duvå og Emma Holm i samtale med Runa Fjellanger

Hva skriver vi om?

Danske Liv Nimand Duvå, svenske Emma Holm, og norske Runa Fjellanger debuterte alle tre med et brak i 2017. Deretter ble de alle tre plukket ut til å være med den etablerte samlingen for nordiske debutanter, Biskops-Arnö. De har delt debutanterfaringen og møtet med hva som rører seg blant den nye, voksende litteraturen i Norden akkurat nå. Hva skriver vi om? Hva er materialet vårt?

Emma Holm (f. 1988) sin romandebut «Skäl» ble sammenlignet med opptil flere filmklassikere. Selv ville hun gjerne snakke om kvinnelig seksualitet i ung alder og skammen omkring den. Hun skriver til vanlig litteraturkritikk for Dagens Nyheter. «Skäl» ble nominert til Katapultprisen i år.

Liv Nimand Duvå (f. 1987) debuterte med romanen «Vi er vel helte», som hun vant Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris for. Jurymedlem og litteraturprofessor Anne-Marie Mai begrunnet prisen på denne måten: «Liv Nimand Duvås roman legger opp til ettertanke og samtale om alkoholisme, medmenneskelighet, forholdet mellom foreldre og barn, og om at velferdsinstitusjonene våre er langt unna å leve opp til de idealene vi drømte om.»

Runa Fjellanger (f. 1992) debuterte i 2017 med «På motorveiene», en roman hun ble nominert til Tarjei Vesaas’ pris for.

Samtalen vil finne sted på God natt, Oslo.

Tidspunkt: 15. september kl. 17.00
Sted: Langhuset på SALT, Langkaia 1, Oslo

Illustrasjon: Tiril Hauge Johne
Foto: Pernille Marie Walvik