Kjersti Annesdatter Skomsvold i samtale med Mariken Halle

Hvilken plass har barna i sårene vi bærer med oss?

«Kanskje prøver jeg, mer eller mindre bevisst, å reparere sårene fra den første familien, fra barndommens familie, i denne nye familien min? Kanskje er det derfor dobbelt smertefullt når nye sår oppstår, fordi det ikke bare er å lage et nytt sår i den nye familien, men også å rive opp et gammelt sår som ligger under?»

Dette skriver Kjersti Annesdatter Skomsvold i sin nye roman «Barnet». I boka forteller en mor sitt nyfødte barn om veien og alle hendelser fram til barnet. Hva betyr det å slutte å være barnet mer, og heller ha ansvaret for sitt eget barn? Hvilke minner blir sittende i kroppen?

Hør Kjersti Annesdatter Skomsvold i samtale med filmskaper Mariken Halle.

Kjersti Annesdatter Skomsvold (f. 1979) skriver alle slags former for skjønnlitteratur med det samme ydmyke, men ikke ufarlige, nærværet. Hun debuterte i 2009 med romanen «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg». I 2012 utkom romanen «Monstermenneske». Begge bøkene var overskuddspregede og uforglemmelige på hvert sitt hvis.

Mariken Halle (f. 1980) er filmskaper som er kjent for sin spørrende, modige og menneskenære stil. Hun er også kjent for å bryte løs en ny alternativ bølge i norsk film. Hun har også utgitt den lille boka «Min middag med Harald Eia». En av tingene boka handler om er hvorvidt man kan stole på sitt eget blikk. Hvor kommer egentlig våre holdninger fra? Temaer man kan kjenne igjen fra Halles øvrige kunstnerskap.

Samtalen vil finne sted på God natt, Oslo.

Tid:Lørdag 15. september kl. 15.00
Sted:Langhuset på SALT, Langkaia 1, Oslo