Jonas Hassen Khemiri i samtale med Maria Navarro Skaranger

Hvor slitesterke er blodsbånd?

Jonas Hassen Khemiris nye roman, «Pappaklausulen», handler om å holde en familie sammen i skjøtene:

En far som er farfar skal bare hjem i ti dager og besøke sin sønn og sin datter i et land han ikke lenger bor i. Han bedårer datteren sin, selv om hun er umulig å få tak i, hun er jo alltid så opptatt. Sønnen har det derimot aldri vært noe tak i, selv om det er han som egentlig stiller opp for faren sin. Men nå har datteren blitt gravid med feil mann, og sønnen har selv blitt far. Nå trenger de at faren tar mer ansvar for sitt eget liv.

En far, en sønn, et barnebarn, en datter, et kommende barnebar. Hvilken rolle skal man spille i sin egen familie?

Hør Jonas Hassen Khemiri i samtale med Maria Navarro Skaranger.

Maria Navarro Skaranger (f. 1994) er forfatter. I oktober utgir hun en ny roman. «Bok om sorg (Fortellingen om Nils i skogen)» er historien om en mor som bare gråter, om søsken som prøver å forstå og om en far som ikke er til stede. Hennes første bok, «Alle utlendinger har lukka gardiner», kom i 2015, og ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. Foruten noen litterære likheter i forfatterskapet til Khemiri og Skaranger, har Skaranger vært fan i mange år. Hun og mammaen pleier å lese aviskronikkene til Khemiri høyt for hverandre, og da er det høytid.

Jonas Hassen Khemiri (f. 1978) søker alltid etter en sannhet i historiene han forteller. Ofte med en balanse mellom det triste og det komiske. Hans nye bok, «Pappaklausulen», slippes parallelt i Sverige og i Norge 7. september.

Samtalen vil finne sted på God natt, Oslo:

Tidspunkt: Fredag 14. september kl. 17.30
Sted: Bazaar på SALT på Langkaia 1, Oslo