Jan Grue i samtale med Kjersti Horn

«Å aldri kunne skynde seg»

Mange har bitt seg merke i dette enkle poenget fra Jan Grues memoarbok «Jeg lever et liv som ligner deres». Av alle ting man kan si om å leve med en medfødt muskelsykdom, er det kanskje de uventede, hverdagslige tingene som er mest slående: Tenk å aldri kunne skynde seg.

I boka tar Grue i bruk filosofi, teori, popkultur, kliniske notater og mailutveksling med institusjoner for å nærme seg sine erfaringer med muskelsykdommen. Den tematiserer spørsmål om identitetspolitikk og sorteringssamfunn med dyp personlig forankring. Grue skildrer en identitet som oppstår i andres blikk. En verden hvor – som Klassekampens anmelder beskrev det – det er bilen, ikke rullestolen, som er et statussymbol. Kan man skrive seg ut av forventningene andre har om hva slags liv han er i stand til å leve?

Hør Jan Grue i samtale med teaterregissør Kjersti Horn.

Kjersti Horn (f. 1977) er teaterregissør utdannet fra Dramatiske institutet i Stockholm. Hun har de siste årene stått bak noen av de mest slående, originale og ekspressive oppsetningene på norske teaterscener, deriblant Lars Noréns stykke «Natten er dagens mor».

Jan Grue (f. 1981) er forfatter og professor ved Universitetet i Oslo, institutt for spesialpedagogikk. Han har blant annet vært viktig for opprettelsen av en «ability studies»-tradisjon i Norge. I den rykende ferske «Jeg lever et liv som ligner deres», tar han i bruk filosofi, teori, popkultur, kliniske notater og mailutveksling med institusjoner for å nærme seg sine erfaringer med å ha en medfødt muskelsykdom.

Samtalen vil finne sted på God natt, Oslo.

Tid: Fredag 14. september kl. 18.45
Sted: Bazaar på SALT, Langkaia 1, Oslo