Gine Cornelia Pedersen og Mona Høvring

Den fylte knappheten: temperamentet, tempoet og temperaturen

Gine Cornelia Pedersen og Mona Høvring utgir begge bøker i høst, «Vår i det hinsidige» og «Fordi Venus passere en alpefiol den dagen jeg blei født». Begge er kjent som selvstendige stemmer i det litterære landskapet, og de deler en hengiven, utprøvende og original fortellerstil. Er det noe ukontrollert de slipper til? Eller handler det kanskje om personlighet? Å gi rom for mye personlighet? Tempo og temperament?

Gine Cornelia Pedersen (f. 1986) er forfatter og skuespiller. Hun har utgitt bøkene «Null» (2013) og «Kjærlighetshistorie, eller Utenom og hjem, eller Et epos» (2015). For «Null» – en roman nesten uten punktum, og som kritiker Susanne Christensen omtalte som et «bombekrater av en roman» og som nesten var som «å lytte til en punkrock-singel» – fikk hun Tarjei Vesaas’ debutantpris.

Mona Høvring (f. 1962) har utgitt en rekke diktsamlinger og romaner. Hennes første roman, «Noe som hjelper», utkom nylig i Danmark og kommer på tysk i 2019. «Fallerte hotell kan vekke assosiasjoner til alt fra filmer som ’The Grand Budapest Hotel’ (Wes Anderson) og ’The Shining’ (Stanley Kubrick) til romaner av Agatha Christie», skrev anmelder Anne Meret K. Prinos i Aftenposten om Høvrings nye roman.