GOD NATT, OSLO

VOL. II

2019

12.—14. SEPTEMBER

Ordstyrere og tider er klare!

Åsne Seierstad, Ida Jackson, Erlend Loe, Thomas Hylland Eriksen, Emma Holten, Amalie Kasin Lerstang, Maria Kjos Fonn og Line Hjorth er noen av de som skal lede årets samtaler på God natt, Oslo.

Nå er det bare to uker og én dag igjen til God natt, Oslo går av stabelen. Da passer det bra å dele navnene på de fantastiske folka som skal lede årets samtaler på God natt, Oslo.

Masha Gessen vil samtale med Åsne Seierstad. Seierstad er journalist og forfatter. Siden hun utga boka Bokhandleren i Kabul i 2002, har hun gang på gang utgitt bøker som evner å skape heftig debatt, men også nådeløs beundring. For tiden holder hun på med en bok om Trump og USA.

Ingvild Schade vil samtale med Erlend Loe. Loe har skrevet noen av våre mest folkekjære bøker, som Tatt av kvinnen, Naiv. Super, Fakta om Finland, for ikke å snakke om Kurt-bøkene. Den siste tiden har han også fått en noe snodig oppmerksomhet i utlandet, på grunn av at den demokratiske presidentkandidaten Pete Buttigieg trakk fram Naiv. Super som en av sine favorittbøker. («Jeg skjenner ham ikke, men Åsne Seierstad har sagt at hun kan, erm, introduce us? I don’t remember» sa Buttigieg til Dagbladet).

Johanna Frid vil samtale med Oda Vige Helle. Vige Helle er journalist for Vagant og litteraturviter. For de av dere som de siste årene har brukt tid på Twitter, kan det hende dere kjenner henne bedre som lektor odings.

Halle Butler vil samtale med Selma Joner. Joner er nylig påtroppet redaktør for Universitas og løpende vikar i NRK. Før hun ble journalist, jobbet hun som skuespiller. Det resulterte i en del midlertidig jobbing, inkludert av det mer eksentriske slaget – for eksempel en sommerjobb på et pirat-barneshow på Stena Line sommeren 2012.

Pankaj Mishra vil samtale med Thomas Hylland Eriksen. Hylland Eriksen er en verdenskjent sosialantropolog. Han har stått bak noe av den viktigste forskningen her til lands på globalisering, identitet og flerkultur. Han har også utgitt en rekke vitenskapelige bøker og én roman. Ikke så rent sjelden får vi også nyte hans perspektiver på hva nå enn det skulle være som spaltist i Morgenbladet.

Kjersti Ericsson vil samtale med Amalie Kasin Lerstang. Kasin Lerstang er forfatter av bøkene Europa og Vårs. Tidligere i år stod hun også bak antologien En eller to eller hundrevis av søstre, en samling av dikt om kvinner og kvinnekamp.

Gunnhild Øyehaug vil samtale med Tora Sanden Døskeland. Døskeland er poet og journalist i Klassekampen. Hun er også en tidligere elev av Øyehaug ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, og kan huske hvordan Øyehaugs insistering på hvor viktig fantasi er for skriving, også kunne skape diskusjon i klasserommet.

Morten Langeland vil samtale med Benjamin Yazdan. Yazdan må være en av våre fineste kritikere om dagen. Eller en «perle» som vi her om dagen hørte ham omtalt som. Han skriver litteraturkritikk for Bokvennen Litterær Avis, og om film i Klassekampen. I tillegg er han redaksjonsleder på Litteratur på Blå.

Sunniva Lye Axelsen vil samtale med Maria Kjos Fonn. Kjos Fonn er forfatter av novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen og romanen Kinderwhore. I likhet med Axelsen skriver hun om skjebner som kan sies å være på kant med samfunnet.

Lydia Davis vil samtale med Johanne Fronth-Nygren. Fronth-Nygren har ikke bare funnet, lobbet for og framsnakket engelskspråklige storheter hun har ønsket å se på de norske oversatt-listene de siste årene. Hun har også oversatt dem. Det er ingen liten gave til det norske litteraturfeltet. I fjor ledet hun en helt spesiell seanse med Vivian Gornick på festivalen. I år vil hun gjøre det med Lydia Davis.

Deborah Levy vil samtale med Emma Holten. Holten er en feminist, aktivist og tidsskriftredaktør fra København, som har vært sentral i arbeidet med å gjenopplive dansk feminisme fra et såkalt interseksjonelt perspektiv de siste årene. Hun er også en storleser av rang, sjeldent har vi møtt noen som sluker bøker som Holten.

Silje Bekeng-Flemmen vil samtale med Ida Jackson. Jackson er en klok penn og en samfunnsdebattant-potet. Hun har skrevet tre sakprosabøker og en skokk av barne- og ungdomsbøker. Da vi spurte Silje Bekeng-Flemmen selv om hvem hun kunne ønske seg å snakke med, kom svaret umiddelbart: «Min drømmesamtalepartner er Ida Jackson.»

Caroline Ringskog Ferrada-Noli vil samtale med Sandra Kolstad. Kolstad er artist, pianist, komponist og produsent. De siste årene har hun komponert mye for teatret, og i forestillingen Verda er ein skandale, spilte hun selv en rolle på scenen på Den Nationale Scene. Kolstad er også et entusiastisk og lesende menneske, full av innfall, ideer og tanker.

Shazia Majid vil samtale med Mahmona Khan. Khan er søsteren til Shazia Majid. Hun har gitt ut flere ungdomsbøker, og historieverket Tilbakeblikk – da pakistanerne kom til Norge. Dessuten var hun medredaktør for den mye omtalte antologien Utilslørt – Muslimske råtekster. Khan er snart aktuell med tv-serien Skitten snø på NRK, basert på boken hennes med samme navn.

Vigdis Hjorth vil samtale med Line Norman Hjorth. Norman Hjorth er forsker i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Tidligere i år bidro hun med essayet «Hva er det med mor» i antologien Fem kvinner, tre menn og en datter i forbindelse med moren, Vigdis Hjorth, sin 60-årsdag.

Se dato, tidspunkt og mer info om hver enkelt samtale under program.

Seierstad Åsne c Sturlason

Åsne Seierstad. Foto: Sturlason

Skjermbilde 2019 08 27 kl 13 31 05

Emma Holten. Foto: Peter Stanners

Line Hjorth 210115

Line Hjorth

Erlend Loe

Erlend Loe. Foto: Anna Julia Granberg

Skjermbilde 2019 08 27 kl 11 13 08

Sandra Kolstad

Amalie Kasin Lerstang

Amalie Kasin Lerstang. Foto: Kristine Helliesen

Skjermbilde 2019 08 27 kl 10 46 35

Maria Kjos Fonn. Foto: Tine Poppe

Thomas Hylland Eriksen 2011 3

Thomas Hylland Eriksen

Selma Joner1

Selma Joner. Foto: Erlend Dalhaug Daae

Mg 3607

Mahmona Khan

Tora Sanden Doeskeland 2018 av Linn Heidi Stokkedaljpg

Tora Sanden Døskeland. Foto: Linn Heidi Stokkedal

Johanne Fronth Nygren

Johanne Fronth-Nygren

Skjermbilde 2019 08 27 kl 09 59 16

Oda Vige Helle

Skjermbilde 2019 08 27 kl 13 58 33

Ida Jackson

Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter