GOD NATT, OSLO

VOL. II

2019

12.—14. SEPTEMBER

Noen ord om årets program

Årets program forsøker å finne fram til en nødvendighet i litteraturen. Forfatterne har blitt invitert fordi vi finner glede i å lese dem. De er gjerne tydelige stemmer, med noe på hjertet, og bøkene bærer seg selv.

Masha Gessen og Pankaj Mishra er eksempler på noen som finner helt nødvendige ord for å beskrive tiden vi lever i – om det handler om Trump, Putin, ytringsfrihet, media, sant og usant, skeiv kamp eller rasisme. Ikke bare det: De skriver ikke bare litteraturen sin i bøker, men også i spalter som når millioner av lesere.

Halle Butler og Johanna Frid er unge forfattere som peker på nye utfordringer ved å vokse opp i en verden styrt av algoritmer. Utfordringene ved å «ville gjøre noe stort», men ikke riktig vite hva, ved å leve sammen på internett (inkludert med folk man ikke kjenner), og å være en del av midlertidighetsstatistikken i det nye arbeidslivet. Dette er helt sentrale utfordringer for unge i dag. Er denne «to tusen og apatien» individets ansvar? Hva sier den om samfunnet, om mulighet for fellesskap?

Ágota Kristóf var en forfatter som skrev om utenforskap. Hun måtte flykte fra hjemlandet sitt Ungarn på grunn av krigen, og fant seg aldri til rette i Sveits. Hun gikk bort i 2011, men heldigvis vil Gisken Armand være til stede for å representere henne på scenen i en «samtale med en død forfatter».

Noe man ikke kan la være å tenke på – eller angste for – når man lever i dag, er miljøsaken. Hva kan man selv gjøre når spørsmålet virker så stort, og overordna, men politikerne ikke gjør noe? Lydia Davis bestemte seg for å slutte å fly. Det gjorde også oversetteren hennes Johanne Fronth-Nygren. Samtalen som oppstår da, er hvordan de skal fortsette vennskapet og den kunstneriske utvekslingen – uten å møtes i et fysisk rom igjen. Ja eller nei til fly gir ikke svarene for hvordan vi skal leve sammen framover, på tvers av landegrenser. Det er denne samtalen vi ønsker å gi en scene: Med Lydia Davis på live-video fra New York, og Johanne Fronth-Nygren på scenen her i Oslo.

Vi gleder oss til å se dere. Se hele programmet under fanen program. Anbefaler alle å kjøpe billett på forhånd.

Skjermbilde 2019 09 10 kl 10 28 48

Tegnet av Tiril Haug Johne

Masha Gessen

Masha Gessen tegnet av Tiril Haug Johne

Pankaj Mishra bruk denne

Pankaj Mishra tegnet av Tiril Haug Johne

Shazia Majid

Shazia Majid tegnet av Tiril Haug Johne

Skjermbilde 2019 08 15 kl 10 22 07

Lydia Davis tegnet av Tiril Haug Johne

Skjermbilde 2019 08 15 kl 10 33 10

Deborah Levy tegnet av Tiril Haug Johne

Kristof Agota 2 2

Ágota Kristóf tegnet av Tiril Haug Johne

Frid Johanna 3 0

Johanna Frid tegnet av Tiril Haug Johne

Stoltenberg Hanna 1 2

Hanna Stoltenberg tegnet av Tiril Haug Johne

Ringskog Ferrada Noli Caroline 1 0 1

Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Butler Halle 3 0

Halle Butler tegnet av Tiril Haug Johne

Abd El Dayem Pernille 1 1

Pernille Abd-El Dayem tegnet av Tiril Haug Johne

Hjort Vigsid 2 0

Vigdis Hjorth tegnet av Tiril Haug Johne

Schade Ingvild 6 3

Ingvild Schade tegnet av Tiril Haug Johne

Lye Axelsen Sunniva 1 0

Sunniva Lye Axelsen tegnet av Tiril Haug Johne

Yehaug Gunnhild 8 0

Gunnhild Øyehaug tegnet av Tiril Haug Johne

Langeland Morten 1 1

Morten Langeland tegnet av Tiril Haug Johne

Ericsson Kjersti 1 0

Kjersti Ericsson tegnet av Tiril Haug Johne

Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter