GOD NATT, OSLO

VOL. II

2019

12.—14. SEPTEMBER

Silje Bekeng-Flemmen

Silje Bekeng-Flemmen (f. 1984) skriver tenkende prosa, også når det innebærer noe så kroppslig som å sette liv til verden.

«Etter ditt skjønn, har ungene gjort meg til et bedre eller dårligere menneske? Et mer eller mindre interessant menneske? Kan du svare ærlig på det?» spør hovedpersonen i Velkommen til dyrehagen.

Romanen er Silje Bekeng-Flemmens debut, men for litteraturinteresserte er hun ikke en ukjent penn, som kritiker og redaksjonssekretær i Bokmagasinet i Klassekampen.

Hovedpersonen i Velkommen til dyrehagen skulle egentlig aldri få barn. Nå har hun fått to. Forandringen hun kjenner på er ikke bare i henne selv, den er også utenfor. Den kan spores i hvordan folk ser på henne, hva hun representerer, nå som hun er mor. Fellesskapet, selve strukturen har endret seg. Før hun blir gravid, er det menn som ser på henne på gata. Etter at hun blir gravid, er det kvinner som ser på henne. Hun er blitt del av et fellesskap hun ikke visste fantes.

«På jobben slutta kollegene å snakke med meg om jobbrelaterte ting og kommende feriereiser, det eneste temaet jeg kvalifiserte for, var min egen kropp.»

Velkommen til dyrehagen er en åpen og tolerant utforskning av hva slags plass, ikke minst hvor stor plass, valget om å bli mor har i livet. Den generelle samtalen om morskap handler ofte om hvilken side man står på. Få barn, eller ikke. Være en god mor, eller ikke. Velkommen til dyrehagen er en utvidelse av samtalen, som ikke er redd for å bruke teori, filosofi og annen litteratur for å få det til.

Bekeng Flemmen Silje 7 1

Silje Bekeng-Flemmen tegnet av Tiril Haug Johne

«Man kunne sagt at boka i all hovedsak handler om å være mor. Om småbarnslivet. At den handler om å være en 'moderne kvinne' som møter en masse utfordringer ved å tre inn i foreldrerollen.»

Shana Fevang Mathai, NRK

«Men det ville ha vært så alt for enkelt. 'Velkommen til dyrehagen' handler om uendelig mye mer. Jeg vil nesten driste meg til å si at den handler om alt.»

Shana Fevang Mathai, NRK

Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter