GOD NATT, OSLO

VOL. II

2019

12.—14. SEPTEMBER

Lydia Davis

Lydia Davis (f. 1947) har utfordret ideen vår om hva en fortelling kan være. Nå utfordrer hun ideen om at vi må fly for å ha et godt liv.

Den amerikanske forfatteren Lydia Davis er kjent som en helt sentral utvikler av, og utfordrer til, novellesjangeren. Selv har hun unngått hele definisjonsspørsmålet «hva er en novelle?», og kalt det hun skriver for fortellinger. Ikke noveller, ikke prosalyrikk, ikke epigrammer eller litterære miniatyrer. Men fortellinger. På denne måten har hun skapt seg den friheten hun trenger til å gjøre akkurat hva hun vil. Om det så er å skrive en fortelling på bare én linje.

Denne høsten er hun aktuell med ny essaysamling, Essays One. Det er den første av to bind med essayer, kommentarer og forelesninger hun har skrevet gjennom flere tiår som en av amerikansk litteraturs store størrelser.

Lydia Davis har besøkt Norge flere ganger tidligere. Hun har attpåtil lært seg norsk for å kunne lese Dag Solstad. På en av turene sine til Norge, ble hun kjent med Johanne Fronth-Nygren, som har stått for de norske oversettelsene av bøkene hennes. Fronth-Nygren besøkte senere Lydia og skrev et veldig fint intervju med henne i The Paris Review.

Alt skulle med andre ord ligge til rette for enda et Norgesbesøk i forbindelse med Lydia sin nye utgivelse i vinter.

Men de siste månedene har tankene til Lydia forandret seg. Hun syntes plutselig ikke det er greit for henne å fly lange turer lenger, på grunn av det store karbonavtrykket. Tilfeldighetene ville ha det til at samtidig som Lydia bestemte seg for å ikke fly mer, hadde Johanne bestemt seg for det samme. Noe som betyr at de kanskje aldri vil møtes i et fysisk rom noen gang igjen. Løsningen på det hele, for nå?

Lydia Davis gjester God natt, Oslo over live-video, i en samtale med nettopp Johanne Fronth-Nygren. De skal prøve, blant annet, å finne svar på noen livsnære spørsmål som angår alle som vil være med i overgangen til et grønt samfunn: Hvordan blir livene våre etterpå? Hvordan skal vi fortsette å ha gode samtaler, og vennskap, på tvers av landegrensene? Hva skjer med verdenssamfunnet om vi ikke kan reise like mye? Med kunsten og kulturen?

Skjermbilde 2019 08 15 kl 10 22 07

Lydia Davis tegnet av Tiril Haug Johne

Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter ↳ Billetter