Leslie Jamison

Leslie Jamison (f. 1983) skriver empatisk essayistikk.

I 2014 slapp hun «The Empathy Exams».

«... i denne merkverdige, nye essaysamlingen hennes bringer hun tankene hen til vidt forskjellige forfattere som Joan Didion og John Jeremiah Sullivan, der hun ikke bare krever svar av sine egne hjertebank, men våre alles,» skrev New York Times' kritiker i sin anmeldelse.

Før han fortsatte: «Jeg vet ikke om jeg kunne fått meg til å anbefale en bok fordi den kan gjøre deg til et bedre menneske. Men det å følge filosofen i Jamison som bryner seg på empati er en øvelse som gjør hjertet ditt større.»

I 2018 kom «The Recovering: Intoxication and Its Aftermath». Boka, en slags memoar, handler om Jamisons egen vei til edruelighet, sømløst satt i sammenheng med litteraturhistoriens mange forfattere og forfatterskap med et nært forhold til flaska.

Chris Kraus, forfatteren av «I Love Dick», omtalte boka på følgende måte:

«Grasiøs, dissekerende og intim. 'The Recovering' hever lista for studier av avhengighet. Det er et modig og mesterlig eksempel på hva sakprosa kan være.»

Jamison leder skriveutdanningen i sakprosa på Columbia University's School of the Arts. Hun kan også sies å lede en nyere bølge av amerikanske forfattere som skriver i en sakprosatradisjon som ikke bare er kunstnerisk ambisiøs, men der journalistikk, filosofi og vitenskap er inkludert i selve synet på hva kunst er og kan være.

Jamisons første bok kom i 2010, «The Gin Closet», og var en roman.