Kjersti Annesdatter Skomsvold

Kjersti Annesdatter Skomsvold (f. 1979) skriver alle slags former for skjønnlitteratur med det samme ydmyke, men ikke ufarlige, nærværet.

Hun debuterte i 2009 med romanen «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg». I 2012 utkom romanen «Monstermenneske», en stor klubbe av en roman, både i konkret og overført betydning. Begge bøkene var overskuddspregede og uforglemmelige på hvert sitt hvis.

I høst har Annesdatter Skomsvold sluppet romanen «Barnet».

«Jeg kjente hodet til barnet, kjente håret, og det var da jeg skjønte at det skulle komme et levende barn, et virkelig menneske, ut av meg.»

«Barnet» handler om et barn, så to barn, et forhold, og en ny familie. Den handler om veien dit, om sårene vi møter hverandre med, påfører hverandre, om erfaringene som vi bærer med oss og som forandrer seg, ettersom vi selv forandrer oss, og blikket vårt justeres.

«Kanskje prøver jeg, mer eller mindre bevisst, å reparere sårene fra den første familien, fra barndommens familie, i denne nye familien min? Kanskje er det derfor dobbelt smertefullt når nye sår oppstår, fordi det ikke bare er å lage et nytt sår i den nye familien, men også å rive opp et gammelt sår som ligger under?»