Publisert 5. september, 2018

Sauna Sessions: Peder Kjøs i samtale med Emma Clare

Hva sier vi når vi tar på hverandre?

«Sanseinntrykk fra andre, måten de berører oss på og hvordan vi berører dem, forteller oss om våre egne og andres kropper og kroppslige tilstander, om motiver og behov, muligheter og grenser, hierarkiske posisjoner og følelsesmessige bånd. Berøring er sosial informasjon»

Dette skriver Peder Kjøs i sin bok Berøring som utgis 20. september. I boka utforsker han berøringssansen – den minst studerte av sansene våre – og hvordan vi bedre kan forstå hverandre, om vi bedre forstår kommunikasjon gjennom berøring. Denne gesten, med så mange mulige betydninger, og som vi har så behov for: Hva mener vi egentlig når vi tar på hverandre?

Hør Peder Kjøs i samtale med Emma Clare.

Emma Clare Gabrielsen (f. 1991) er featurejournalist i Magasinet i Dagens Næringsliv og tidligere programleder i NRK-dokumentarserien «Innafor». Hun er kjent for sin utforskende og ujålete stil, og har stått for en rekke egenartede prosjekter de siste årene, som for eksempel da hun skrev om hevnporno og seksualundervisning for D2, eller da hun reiste til Gambia for å skrive om kvinnelig sexturisme for Natt&Dag.

Peder Kjøs (f. 1967) er psykolog og terapeut med bred erfaring fra barnevern, gruppeterapi og individuellterapi. I dag er han fast spaltist i VG, programleder i terapiserien Jeg mot meg og podcastvert. Kjøs har løftet den offentlige samtalen om psykiske problemer, særlig blant unge. Foto: ANTI/Andris Søndrol.


Praktisk informasjon: På området til SALT finner man en av verdens største saunaer. Temperaturen er rundt 60 grader. Og rett utenfor, på bryggekanten med utsikt til Operaen, kan du bade i Oslofjorden. Det er påbudt å bruke badetøy. Badetøy må du ha med selv, håndkle kan leies. Det er plass til 100 personer i saunaen. Inngang til Sauna Sessions er inkludert i festivalpass/dagspass.