MELK presenterer:

Når Ibsen blir homo – en paneldebatt om minoriteters plass i den norske kanonen.

Forfatterne Namra Saleem og Erik Eikehaug møter til samtale om representasjon med MELK-redaktør Martine Johansen. Hvem har tilgang på de store kulturscenene og institusjonene? Hvem er synlige og hvordan kan vi arbeide for mer mangfold i litteraturnorge?

Den 27. juni lanserte det skeive mikroforlaget littMELK en splitter ny utgivelse på Nationalteatret: «Ibsen: etter mørkets frembrudd». Her blir Ibsens karakterer homoseksuelle, rullestolbrukere, ikke-binære, norsk-pakistanske og synlig samiske. Utgivelsen er et samarbeid mellom MELK, illustratøren Stian Tranung og seks forfattere: Namra Saleem, Mikkel Øyen, Hilde Susan Jægtnes, Siri Broch Johansen, Erik Eikehaug og Maia Siverts. Forfatterne ble invitert til å skrive en intim scene satt til et av Henrik Ibsens dramaer.

Namra Saleem (f. 1985) er en norsk journalist, skjønnlitterær forfatter og musiker. I 2016 utgav hun romanen «I morgen vi ler» om en norsk-pakistansk jente i krysspress mellom religiøst konservative foreldre og den sekulære norske ungdomskulturen. I 2018 var hun en av de seks norske forfatterne som skrev nytolkninger og adapsjoner av Ibsens stykker.

Erik Eikehaug (f. 1982) har en bachelor i nordisk litteratur fra Universitet i Oslo og en master i Creative Writing and Publishing fra Kingston University, London. «James Franco spytter når han snakker» er hans første utgivelse.

Martine Johansen (f. 1990) er forfatter, slampoet, og redaktør for kulturtidskriftet MELK og mikroforlaget littMELK. I 2015 debuterte hun med romanen «Hvite jenter kan ikke synge blues», og er i 2018 aktuell med «Lykkelige mennesker har ikke bikkje».

 

Samtalen vil finne sted på God natt, Oslo

Tidspunkt: 13. september kl. 20.00
Sted: Naustet på SALT, Langkaia 1, Oslo