Publisert 3. september, 2018

Jonas Gahr Støre vil lede samtalen med Zeshan Shakar

Samtalen vil finne sted på God natt, Oslo den 15. september.

– Boken tydeliggjør hvordan sosiale forskjeller forsterker seg gjennom livet, og hvordan sosiale forventninger begrenser folks frihet. Det er en viktig bok, ikke bare kunstnerisk, men også politisk, sier Jonas Gahr Støre.

– Derfor er det spennende for meg å få lede en samtale med forfatteren, nettopp om hvilken rolle politikken har i møte med utfordringene til Jamal og Mo, fortsetter han.

Zeshan Shakar står bak et av de viktigste verkene i norsk samtidslitteratur de senere årene. Mottakelsen av «Tante Ulrikkes vei» har vært preget av et veldig engasjement for de sosiale spørsmålene den berører, og Shakar har blitt spurt ut i alle kanaler om «sannheten om Stovner», om klasse og om tilhørighet.

– For å løfte diskusjonen som har vært om boka til nå, er det både relevant og viktig å gjøre det på nettopp politisk nivå. Jeg spurte Støre fordi jeg tror han kan klare å ta i det politiske stoffet i boka uten å forenkle det, sier festivalsjef Synne Øverland Knudsen.

Støre mener selv at «Tante Ulrikkes vei» er en døråpner til å forstå samfunnet.

– «Tante Ulrikkes vei» treffer fordi Zeshan Shakar skriver med både hodet og hjertet og formidler troverdig fra en del av samfunnet mange mener mye om. Det handler om hverdagen til to gutter med pakistansk bakgrunn, men historien forteller også om hvordan summen av mange store og små humper i veien blir overveldende og skaper avmakt hos de to unge hovedpersonene, ulike som de er, sier Jonas Gahr Støre.

Samtalen vil også ta for seg hvordan litteraturen kan nå bredere ut, til folk som ikke vanligvis leser litteratur, og hvorfor det er viktig.

– Jonas Gahr Støre er kjent for å være opptatt av dialog. Jeg gleder meg til å ha en dialog med ham om boka og temaene den tar opp, sier forfatter Zeshan Shakar.

Samtalen vil finne sted på God natt, Oslo 15. september kl. 20.30.